Subscribe options

Select your newsletters:

Please enter your email address:

@

News & Media

Latest ITER Newsline

  • Tokamak Complex | A changing landscape

    For the past three years, the view from the top of the highest worksite crane has not changed much. Inside of the Tokamak Complex, 80 metres below, concrete gal [...]

    Read more

  • Ion cyclotron heating | How to pump 20 MW of power into 1 gram of plasma

    To power the ion cyclotron system, the ITER Organization and its partners are designing not only new antennas, which will be housed in the tokamak vessel, but a [...]

    Read more

  • 10 years ago in Newsline | White, silent and immobile

    Ten years ago, in mid-January 2010, heavy snow fell on Provence and the white blanket that settled on the ITER platform accentuated its main feature: utter empt [...]

    Read more

Of Interest

See archived entries

Room with two views



The Council Room is one of the most striking features of the ITER Headquarters building. Located on the fifth floor of the building and opening onto a terrace to the northwest, it is the only room in the building to offer both a platform and a countryside view.

Using a template of the large oval table that will be the room's centrepiece, workers were busy last week installing video and communication networks.

The Eleventh ITER Council is scheduled in less than six weeks ...


return to the latest published articles